TUFUAB 12. Teknik Sempozyumu için gönderilen bildirilerin kabulüne Bilim Kurulu'ndaki hakemler tarafından değerlendirildikten sonra karar verilecektir.
SEMPOZYUMA KAYIT OLMAK, TAM METİN, ÖZET BİLDİRİ GÖNDERMEK, SEMPOZYUM ÜCRETİNİ VE GEZİ ÜCRETİNİ ÖDEMEK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ. (GEZİ ÜCRETİNİ GEZİYE KATILMAK İSTEYENLER ÖDEYECEKTİR).
TAM METİN HAKKINDA BİLGİ
Sempozyuma bildiri ile katılım sağlayacak araştırmacılardan gelen gerekçesi makul taleplerden dolayı tek seferliğe mahsus Tam Metin Son Gönderim Tarihi 10 Mayıs 2023 Saat 23:59'a kadar uzatılmıştır.
Sempozyuma bildiri tam metni gönderme zorunluluğu bulunmamaktadır. Ancak çalışmasının makale olarak da değerlendirilmesini isteyen katılımcıların tam metinlerini göndermeleri gerekmektedir.
Tam metin şablonunu burayı tıklayarak indirebilirsiniz.
Gönderilen tam metinler arasından seçilecek bildiriler; farklı veritabanlarınca (ESCI, EBSCO, TR-Dizin, Alan İndeks) taranan aşağıdaki dergilerin hakem sürecinden geçtikten sonra yayımlanabilecektir.
- Harita Dergisi
- Jeodezi ve Jeoinformasyon Dergisi
- Mersin Photogrammetry Journal
- Türkiye Fotogrametri Dergisi
- Türkiye İnsansız Hava Araçları Dergisi
- Türkiye Lidar Dergisi
- Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dergisi (CÜMFAD)
- Türkiye Coğrafi Bilgi Sistemleri Dergisi
- Kültürel Miras Araştırmaları
- Advanced GIS
- Advanced Lidar
- Advanced Land Management
- Advanced Geomatics
- Culturel Heritage and Science
- Advanced Remote Sensing
POSTER HAKKINDA BİLGİ
Poster şablonunu burayı tıklayarak indirebilirsiniz. Poster şablonu örnek teşkil etmesi için verilmiştir. Aşağıda belirtilen kurallar gözetilerek poster bölümleri isteğe bağlı olarak düzenlenebilir ve genişletilebilir.
Posterler 60cm x 84cm boyutlarında olmalıdır (Düşey – Portrait). Poster başlığı büyük harflerle yazılmalı ve yaklaşık 22mm (54pnt) yüksekliğinde olmalıdır. Başlığın altında ise yazarlar ve kurum bilgileri yer almalıdır. Poster, metin dışında, çözünürlükleri göz önünde tutularak şekiller, grafikler, yönlendirme okları ve tablolar içerebilir. Poster metni içerisinde kullanılabilecek en küçük yazı boyu 9mm (24pnt) olarak belirlenmiştir. Arial veya Sans-serif fontları okuma kolaylığı açısından tercih edilebilir. Hazırlanan posterler gereksiz detaylardan uzak, çalışmanın önemli noktalarını iyi ifade edebilen ve ilgili katılımcıları kolayca etkileyebilen nitelikte olmalıdır.
Sempozyum süresince Poster asma hazırlıkları ile ilgili malzeme (bant, makas vs.) poster alanında sağlanacak ancak, çıktı, çizim, bilgisayar, çizici vb. gibi teknik yardım sağlanmayacaktır. Yazarların posterleri verilen ebat ve ölçülere uygun halde hazırlayarak sempozyum salonuna getirmeleri gerekmektedir. Posterler sempozyum düzenleme kurulunun belirleyeceği yerleşim planına göre asılacaktır.
Poster sunumu yapacak olan yazarlar, çalışmalarını tanıtmak üzere Sempozyum Programında belirtilecek olan Poster Oturumu süresince posterlerinin başında bulunmalıdır.
NOT : Öğrenciler sempozyuma ve oturumlara ücretsiz olarak katılabilecek, çay kahve ve ara ikramlardan faydalanabilecektir. Ancak kayıt ücreti içeriğinden faydalanamayacaklardır. Sempozyumda öğrencilerin sunulan olanaklardan faydalanabilmesi için mutlaka sempozyuma üstteki adres aracılığıyla kaydolması gerekmektedir.
KAYIT ÜCRETİ İÇERİĞİ:
1. Sempozyum çantası ve seti (bloknot, kalem, broşürler, katılım belgesi, yaka kartı, program kitapçığı)
2. 24-25 Mayıs 2023 öğle yemeği
3. Oturumlar arası çay, kahve ve ara ikramlar
4. Gala yemeği
Sempozyum programı kapsamında Sivas ili Divriği ilçesine gezi planlanmaktadır. Divriği'de bulunan ve Türkiye'den UNESCO miras listesine ilk giren Ulu Cami ve Daruşşifası, Cam Seyir Terası ve tarihi Divriği Konakları'nı kapsayan bir tur olacaktır. Ayrıntılar için buraya tıklayınız.